Filijale


SMRTIĆ

 

Klikom na sliku možete je skinuti u boljoj rezoluciji (oko 400 kb svaka)

 

 

 

* * *

Mali prospekt o gradnji crkve u Smrtiću

Za sliku u boljoj rezoluciji za ispis na pisaću kliknite na žaljenu sliku.

 

POVODOM BLAGOSLOVA TEMELJCA

 

Fra JOSIP ZVONIMIR BOŠNJAKOVIĆ,franjevac

Franjevačka 26 - BiH – 75000 TUZLA

Dragi i poštovani oče Župniče,

Slobodan sam te zamoliti da u povodu blagoslova kamena temeljca nove crkve u Smrtiču, preneseš moje iskrene čestitke i srdačne pozdrave preuzvišenom gospodinu Biskupu, nazočnim svećenicima, časnim sestrama, gospodinu Načelniku Općine Gornji Bogićevci, njegovim suradnicima, predstavnicima društveno političkih institucija, televizije i medija, dragim vjernicima, Župe Gornji Bogićevci i iz drugih Župa,  posebno vjernicima Ratkovca i Smrtiča, djeci, mladima, uzvanicima, dobročiniteljima, donatorima, graditeljima, radnicima, majstorima, gospodinu Bašiću, glavnom projektantu nove crkve i svima na toj svečanosti nazočnima !

 

Uvjeren sam da mi ne ćete zamjeriti što nisam u mogućnosti danas biti s Vama u tom blagoslovljenom trenutku koji se ne događa svaki dan., jer sam morao otputovati u Bač na znanstveni «okrugli stol» o migracijama, posebno nas Katolika Hrvata iz svog zavičaja, kroz stoljeća.  Ali zato ću, vjerujte, cijelo vrijeme biti  u duhu i mislima s Vama, moleći se Svevišnjemu i sv. Anti Padovanskom, u znak zahvalnosti za taj veliki Božji dar gradnje Kristove crkve u kojoj će se okupljati živa Kristova Crkva i to sve na slavu Božju i duhovno-kulturnu izgradnju današnjeg modernog i prilično sekulariziranog čovjeka,  koji se je nažalost obiteljski dosta udaljio od Boga. 

Stoga neka dragi Bog obilato blagoslovi , dragi župniče fra Ilija, Tebe i Tvoje župljane kao i sve dobročinitelje i uzvanike, da ne smalakšete u svojim nastojanjima oko izgradnje tog Božjeg djela. Zato, ne zaboravimo nikada ono što psalmista kaže: « Uzalud se muče graditelji, ako Bog ne gradi kuće « !

I na kraju, moj katolički i hrvatski puče, i moja jedina, katolička, apostolska i živa, Kristova nepobjediva Crkvo, tako neka bude – Amen.

Vaš uvijek zahvalni bivši župnik, fra Josip Zvonimir Bošnjaković.