ADMIN KUTAK


      TEHNIČKI UREDNIK

Poštovani posjetitelji web stranice, odlučio sam uvesti "admin kutak" na kojem bi objavljivao neke stvari nevezano za samu župu, ali u nadi da će netko pretražujući internet naći za sebe korisne stvari.

 
ZDRAVLJE
MERALGIA PARESTHETICA - PARAESTHETICA
 
AUTO

LAMPICA OD ULJA - imam opel astru 1.4 benzin, 2006 godište i počela mi se paliti lampica od ulja tijekom kočenja, ili sporije vožnje. Razlog (osim što je procurio indikator kojeg sam zamijenio) nije bilo niti ulje koje godinama točim isto, niti filter ulja koji može biti da nije dobro stavljen, nego sam slučajno naišao pretražujući internet da je imao isti slučaj kada je točio gorivo. Imao sam ca. 15 L ( 95 ili 98 ), a onda sam bio točio 100 BS do vrha, i dok se tih 15-tak litara nije potrošilo, lampica je zafrkavala. Inače je to za sve bila nevjerojatna mogućnost, ali istinita.

 
KOMPJUTERI
FORMATIRANJE USB DISKA - nekad se zna dogoditi da se priključivanju USB sticka u drugi kompjuter javi greška - The disk in drive F is not formatted. Do you want to format it now?

Ako se to pojavi, probajte uštekati vanjski disk otraga u USB utor ispod priključaka za tipkovnicu i miša. Probajte i ponovo pokrenuti kompjuter (može se ponekad dogoditi da se kompjuter neće pokrenuti dok je tako priključen USB vanjski disk u njega, pa ga na trenutak odvojite).

Inače, u takvim kriznim situacijama pomaže mali program Roadkil's RawCopy 1.2 (besplatan) te je potrebno imati disk iste veličine ili veći. Onda se pomoću tog programa može prekopirati sektor po sektor s jednog diska na drugi disk (ovisno o veličini diska, radnja može potrajati satima), te nakon toga priključivanjem novog diska, možete doći do većine podataka, osim onih koje se nalaze na oštećenim sektorima.